Warwick Place

  • Architect Wells Mackereth
  • Client Hosh Kane

This was a remarkable collection of old buildings in the middle of Little Venice, including a stable block, a large workshop building and other ancillary buildings. All had been used as a factory for many years.

The main part original stable block was retained, most of the remainder of the site was demolished. The whole site was then redeveloped as a private house. A large double height extension was added making a spectacular main space and this required complex steel framing. A new basement was excavated beneath to create a cinema space.

Whilst much of our work involved the design of retaining walls, underpinning and framing to stabilise existing structures and dealing with foundation movements around trees, working closely with the Architects we also then designed the complex framing which forms the dramatic main space, as well as cantilevering bed platforms, hydraulic rotating doors and even chandelier structures.

Download project pdf